Ympärileikkaus

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ympärileikkaus

Asiallinen foorumi miesten ja poikien ympärileikkauksesta. Äänessä ovat ympärileikatut miehet itse.

Tämä foorumi on vielä työn alla, tule pian uudestaan!

Viimeisimmät aiheet

» Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta
Ympärileikkauksen hyödyt ja haitat EmptyKe Syys 23, 2015 12:21 am kirjoittaja Tuomas

» Ympärileikkauksen hyödyt ja haitat
Ympärileikkauksen hyödyt ja haitat EmptyTi Syys 22, 2015 6:08 pm kirjoittaja Tuomas

» Kannattaako tänne rekisteröityä? Miksi?
Ympärileikkauksen hyödyt ja haitat EmptyTi Syys 22, 2015 5:07 pm kirjoittaja Tuomas

» Onko tämä joku homo- tai seksifoorumi?
Ympärileikkauksen hyödyt ja haitat EmptyTi Syys 22, 2015 4:44 pm kirjoittaja Tuomas

» Kuka tätä foorumia ylläpitää
Ympärileikkauksen hyödyt ja haitat EmptyTi Syys 22, 2015 4:32 pm kirjoittaja Tuomas

» Miksi ympärileikkauksia tehdään?
Ympärileikkauksen hyödyt ja haitat EmptyMa Syys 21, 2015 11:46 pm kirjoittaja Tuomas

» Mistä ympärileikkauksessa on kysymys?
Ympärileikkauksen hyödyt ja haitat EmptyMa Syys 21, 2015 10:05 pm kirjoittaja Tuomas

Avainsanat

Äänestys


  Ympärileikkauksen hyödyt ja haitat

  Tuomas
  Tuomas

  Viestien lukumäärä : 7
  Points : 21
  Reputation : 0
  Join date : 19.09.2015
  Paikkakunta : Helsinki
  22092015

  Ympärileikkauksen hyödyt ja haitat Empty Ympärileikkauksen hyödyt ja haitat

  Viesti kirjoittaja Tuomas

  Ympärileikkauksen hyötyjen ja haittojen arviointi on aina enemmän tai vähemmän subjektiivinen asia. Yhden hyöty voi olla toisen haitta. Tässä esitetyt ajatukset perustuvat tutkimustietoon, yleiseen viisauteen ja palstan ylläpitäjien henkilökohtaisiin kokemuksiin. Jokaisen tulee arvioida hyödyt ja haidat omalta kohdaltaan.

  Hyötyjä


  • Parantunut hygienia: Tämä on useimmiten esilletuotu asia ja siinä on vinha perä. Jokainen esinahalla varustettu mies tietää, että penis tulee pestä päivittäin esinahan alta. Jos tästä ei huolehdita, tuloksena on mikrobikasvustoa, josta on seurauksena pahaa hajua ja edelleen ongelman jatkuessa esinahkatalin muodostumista. Esinahkatali tunnetaan myös nimillä smegma tai "sissijuusto". Ongelmat saattavat johtaa esinahan tai terskan alueen tulehdukseen, joka edellyttää aina lääkärinhoitoa.  Kun esinahka poistetaan, ei näitä ongelmia enää ole. Henkilökohtaisesta hygieniasta täytyy toki huolehtia edelleen, mutta peniksen puhtaanapito on kertaluokkaa huolettomampaa ja yksinkertaisempaa ympärileikatuilla.  
  • Sairauksien ennaltaehkäisy: maailmalta on kertynyt melko paljon tutkimustietoa, jonka mukaan miehen ympärileikkauksella on ennaltaehkäiseviä vaikutuksia eräisiin tauteihin. Ympärileikatuilla miehillä esiintyy vähemmän virtsateiden tulehduksia, eräitä sukupuolitauteja ja peniksen syöpää. Lisäksi ympärileikattujen miesten vakituisilla naisystävillä esiintyy vähemmän kohdunkaulan syöpää kuin leikkaamattomien miesten. Viimeaikaiset tutkimustulokset osoittavat, että miehen ympärileikkaus vähentää HI-viruksen tartuntariskiä heteroseksuaalisessa yhdynnässä 60%:lla.
  • Parantunut ulkonäkö: Tämä on puhtaasti makuasia, mutta monen naisen ja miehenkin mielestä paljasterkainen penis on paremman näköinen kuin esinahalla varustettu.
  • Parantunut minäkuva: miehillä ja pojilla, joiden uskonto tai kulttuurinen viitekehys edellyttävät ympärileikkausta, on parempi itsetunto ympärileikattuna. Vastaavasti ympärileikkaamattomuus saattaa aiheuttaa ulkopuolisuuden tunnetta.  
  • Parantunut seksi: tämä on hyvin subjektiivinen asia, mutta monet aikuisena ympärileikatut miehet kokevat, että seksielämä on parantunut leikkauksen jälkeen.


  Haittoja


  • Tuntoherkkyyden väheneminen: tämä on useimmiten esiintuotu ympärileikkauksen haittavaikutus. Tuntoherkkyyden suhteen ympärileikattujen miesten välillä on suuria eroja. Joku saattaa pitää lievää tuntoherkkyyden vähenemistä jopa toivottavana, kun orgasmikontrolli paranee. Toiset miehet kokevat tuntoherkkyyden jopa lisääntyneen leikkauksen myötä. Kokemus on osoittanut, että ympärileikkaustyylillä voi olla suuri vaikutus siihen, miten peniksen tuntoaisti muuttuu ympärileikkauksen yhteydessä. Esinahan sisälehti on hyvin hermotettua ja tuntoherkkää aluetta. Sitä säästämällä voidaan minimoida ympärileikkauksen vaikutukset tuntoaistiin. Voidaan turvallisesti sanoa, että useimmissa tapauksissa oikein tehty ympärileikkaus ei juuri vaikuta laukeamisherkkyyteen. Se, että paljas terska tottuu nopeasti vaatteiden hankaamisen, on aivan eri asia - ja hyvä asia.
  • Esteettisesti huono lopputulos: valitettavasti jotkut lääkärit suhtautuvat ympärileikkaukseen kovin ylimalkaisesti pelkkänä esinahan ahtauman hoitona. Pitäisi muistaa, että penis on melkoisen tärkeä ruumiinosa miehelle, joten sitä tulisi käsitellä pieteetillä ja huolellisuudella. Ympärileikkauksen lopputulokseen liittyviä esteettisiä ongelmia voivat olla mm. liikaa tai liian vähän lyhennetty esinahka, epätasainen leikkausarpi tai ompeleiden jättämät tunnelit. Yleensä Suomessa käytetään ympärileikkauksessa itsestään sulavia ompeleita - ilmeisesti siksi, että ne säästävät potilaan kiusalliselta ompeleiden poisto-operaatiolta. Monelle aikuiselle miehelle ne jättävät kuitenkin jälkeensä ruman vetoketju-arven, joka voi olla kiusallisen näköinen. Onneksi ongelmat voidaan yleensä tarvittaessa korjata myöhemmin esteettisen kirurgian operaationa.
  • Erilainen penis on nolo. Tämä on lähinnä nuorten poikien ongelma. Kukapa meistä haluaisi erottua joukosta? Jossain toisessa maailmankolkassa huoli olisi täsmälleen sama, mutta päinvastainen. Tähän voi kokemuksen rintaäänellä onneksi sanoa, että todennäköisesti kukaan ei koskaan tule kiinnittämään asiaan mitään huomiota. Jos joku tyhmyyksissään jotain sanookin, siihen on helppo vastata takaisin: - Kiinnostaako sinua paljonkin toisten poikien pippelit? Yläasteikäisenä tällaiset puheet yleensä viimeistään loppuvat. Suomessa on tuhansia ympärileikattuja miehiä ja poikia - ei se todellakaan ole mitään noloa, tavatonta tai ennen kuulematonta.


  Kansainvälisessä tarkastelussa asiantuntijat ovat tulleet siihen tulokseen, että ympärileikkauksen hyödyt ovat merkittävästi suuremmat kuin haitat. Kysyttäessä asiaa ympärileikkauksen kokeneilta pojilta ja miehiltä he ovat olleet enimmäkseen samaa mieltä.

  Ympärileikkauksen hyödyt ja haitat Tumblr10
  Jaa tämä artikkeli: redditgoogle

  Ei kommentteja.


   Kellonaika on nyt Ma Kesä 14, 2021 1:42 am