Ympärileikkaus

Would you like to react to this message? Create an account in a few clicks or log in to continue.
Ympärileikkaus

Asiallinen foorumi miesten ja poikien ympärileikkauksesta. Äänessä ovat ympärileikatut miehet itse.

Tämä foorumi on vielä työn alla, tule pian uudestaan!

Viimeisimmät aiheet

» Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta
Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta EmptyKe Syys 23, 2015 12:21 am kirjoittaja Tuomas

» Ympärileikkauksen hyödyt ja haitat
Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta EmptyTi Syys 22, 2015 6:08 pm kirjoittaja Tuomas

» Kannattaako tänne rekisteröityä? Miksi?
Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta EmptyTi Syys 22, 2015 5:07 pm kirjoittaja Tuomas

» Onko tämä joku homo- tai seksifoorumi?
Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta EmptyTi Syys 22, 2015 4:44 pm kirjoittaja Tuomas

» Kuka tätä foorumia ylläpitää
Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta EmptyTi Syys 22, 2015 4:32 pm kirjoittaja Tuomas

» Miksi ympärileikkauksia tehdään?
Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta EmptyMa Syys 21, 2015 11:46 pm kirjoittaja Tuomas

» Mistä ympärileikkauksessa on kysymys?
Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta EmptyMa Syys 21, 2015 10:05 pm kirjoittaja Tuomas

Avainsanat

Äänestys


  Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta

  Tuomas
  Tuomas

  Viestien lukumäärä : 7
  Points : 21
  Reputation : 0
  Join date : 19.09.2015
  Paikkakunta : Helsinki
  23092015

  Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta Empty Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta

  Viesti kirjoittaja Tuomas

  Ympärileikkaus voidaan ajatella yksinkertaisesti on-off-asiana: mies on joko leikattu tai sitten ei ole. Todellisuudessa asia ei ole näin yksinkertainen. Ympärileikkaus voidaan tehdä usealla eri tavalla ja lopputuloksissa on paljon variaatioita. Tämä erilaisten lopputulosten kirjo tekee penisten maailmasta mielenkiintoisemman. On kuitenkin ymmärrettävä, että kullakin leikkaustyylillä on oma vaikutuksensa myös peniksen estetiikkaan, toimintaan ja tuntoherkkyyteen. Siksi onkin surullista, että asiasta tiedetään ja puhutaan kovin vähän.

  Maailmassa on lääkäreitä ja kirurgeja, jotka ovat tietoisia eri ympärileikkaustyyleistä ja ovat valmiita keskustelemaan potilaan kanssa eri vaihtoehdoista.  Valitettavasti enemmistö lääkäreistä ei ole tällaisia. Kokemuksen mukaan monet ovat suorastaan haluttomia keskustelemaan asiakkaan kanssa asiasta ja on mahdollista, että asiakas tietää ympärileikkauksen mahdollisuuksista enemmän kuin hoitava lääkäri. Erityisesti Suomessa, jossa ympärileikkaus ei ole kovin yleinen toimenpide, lääkärit ovat tottuneet suorittamaan operaation aina samalla "oppikirjan mukaisella" tyylillä. Koska penis on miehelle yksi tärkeimmistä ruumiinosista, soisi ympärileikkaukseen paneuduttavan riittävällä taidolla ja asiakaslähtöisyydellä. Vaikka operaatio on "pieni" ja "yksinkertainen", lopputulos voi silti olla ruma tai hyvännäköinen.

  Seuraavassa on kuvattu ympärileikkauksen lopputulokseen vaikuttavat leikkauksen muuttujat. Kenenkään ympärileikatun ei kannata pahastua tai ahdistua tämän takia. Mikä hyvänsä ympärileikkaustyyli tuottaa periaatteessa ne hyödyt, joita leikkauksella haetaan. Mikään tyyli ei myöskään ole itseisarvoisesti paras kaikissa tilanteissa, vaan kunkin miehen tulee ajatella asiaa omista tarpeista ja mieltymyksistä käsin. Täydellisessä maailmassa keskustelu leikkaustyylistä käytäisiin aina ennen operaatiota leikkaavan lääkärin kanssa.

  Leikkauksen TIUKKUUS


  Tiukkuudella tarkoitetaan sitä, kuinka paljon esinahkaa kokonaisuudessaan poistetaan. Ympärileikkauksen voidaan sanoa olevan tiukka (engl. tight), jos löysää nahkaa jää jäljelle vain vähän tai ei ollenkaan. Tiukka leikkaus merkitsee käytännössä sitä, että terska on aina kokonaisuudessaan paljaana. Löysänä nahka liikkuu yleensä jonkin verran, mutta jäykän peniksen iho pingottuu tiukasti varren ympärille, eikä siis liiku juuri ollenkaan. Masturboidessa nahkaa ei saa vedettyä terskan päälle.

  Tiukan leikkauksen vastakohta on vastaavasti löysä (engl. loose) leikkaus, jossa esinahkaa jätetään jäljelle niin, että siinä on selvästi liikkuvuutta. Etenkin lepotilassa esinahka saattaa peittää terskan ainakin osittain ja jäykkänäkin sitä voi vetää terskan päälle. Hyvin löysästi leikatusta peniksestä voi olla vaikea päätellä, onko sitä ympärileikattu ensinkään, vai onko esinahka vain tavallista lyhyempi. Joskus tällaista leikkaustyyliä kutsutaan säästäväksi leikkaukseksi.

  Leikkauksen KORKEUS


  Korkeudella tarkoitetaan leikkausarven sijaintia suhteessa terskan reunaan. Leikkausarpi on se kohta, jossa esinahan sisälehti ja ulkolehti liittyvät toisiinsa. Korkeassa (engl. high) leikkauksessa leikkausarpi sijaitsee mahdollisimman etäällä terskasta. Tämä tarkoittaa käytännössä sitä, että esinahan sisälehden ihoa säästetään mahdollisimman paljon. Tällä on merkitystä paitsi ulkonäön, myös tuntoherkkyyden kannalta, sillä tuntoaistivia soluja on erityisen paljon juuri sisälehdessä.

  Matalassa (engl. low) leikkauksessa leikkauskohta sijoitetaan vastaavasti lähelle terskan reunaa tai aivan terskaan kiinni. Tällöin käytännössä poistetaan esinahan sisälehti kokonaan tai lähes kokonaan. Matalassa leikkauksessa peniksen tuntoherkkä pinta-ala pienenee. Tämä saattaa olla ikävä yllätys ympärileikatulle. Monet miehet pitävät tuntoherkkyyden alenemista toisaalta hyvänä asiana. Jotkut kokevat, että tuntoaisti ikään kuin keskittyy ja tiivistyy terskaan ja terskan juureen. Tarttuvien tautien osalta on esitetty teorioita, että matala leikkaustyyli antaisi parhaan suojan niitä vastaan. Tämä perustuu siihen, että tarttumiselle altistavat reseptorit sijaitsevat enimmäkseen juuri sisälehden pinnassa. Poistettaessa sisälehteä virusten tartuntapinta ikään kuin vähenee.

  Ympärileikkaustyyli =  tiukkuuden ja korkeuden yhdistelmä


  Ympärileikkaustyyli eli leikkauksen lopputuloksen ulkonäkö muodostuu käytännössä edellä kuvattujen muuttujien kombinaationa. Ellei miehen anatomiasta muuta johdu, leikkauksen tiukkuutta ja korkeutta voidaan säädellä toisistaan riippumatta. Niinpä saamme karkeasti neljä erilaista lopputulemaa, eli ympärileikkaustyyliä:


  Korkea ja tiukka


  High and tight
  Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta 33lfejd

  Korkea ja löysä
  High and loose
  Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta 16axh0j

  Matala ja tiukka
  Low and tight
  Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta 33z60l2

  Matala ja löysä
  Low and lose
  Ympärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta 2aklmpj

  Tapaus FRENULUM

  Frenulum (tai frenum) on terskan alapuolella oleva "jänne", joka kiinnittyy virtsaputken suuhun. Frenulum on eri miehillä erilainen. Ongelmaksi voi muodostua tiukka frenulum, jolloin se rajoittaa esinahan liikkuvuutta. Tällaisissa tapauksissa saattaa olla tarpeen leikata (katkaista) frenulum, jotta esinahka saadaan vapautettua.  Tiukka frenulum saattaa seksin tai masturboinnin hetkellä ratketa itsestään. Tämä ei ole aivan harvinaista, mutta kipeää se tekee.  Frenulumin ongelmat on helppo korjata ympärileikkauksen yhteydessä, mikäli tarvetta on.
  Frenulum tallellaYmpärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta 105bbd4
  Frenulum leikattuYmpärileikkaustyylit - eli miksi kaikki eivät näytä samanlaisilta 157lq41

  Muita lopputuloksen ulkonäköön vaikuttavia asioita


  Tärkeimmät muuttujat lopputuloksen kannalta ovat edellä kuvatut tiukkuus, korkeus ja frenulumin käsittely. Muita lopputuloksen estetiikkaan vaikuttavia asioita ovat:

  • käytetty leikkaustekniikka: arpi voi olla tasainen tai epätasainen, se voi olla rengasmainen (O) tai terskan linjoja mukaileva (V)
  • ompeleet: käytettävä ommelmateriaali ja ompelutekniikka, sekä henkilökohtaiset ominaisuudet vaikuttavat siihen millaiset jäljet ompeleista lopulta jää
  • ihon luontainen väri: mikäli esinahan sisä- ja ulkolehti ovat erivärisiä, voi lopputuloskin olla "kaksivärinen", jolloin ihon väri vaihtuu selvästi leikkaussauman kohdalla. Tällainen on yleistä tummempihipiäisillä miehillä.


  Erinäköinen lopputulos ei ole merkki epäonnistuneesta ympärileikkauksesta vaan muistutus siitä, että me miehet olemme erilaisia. Jokainen penis on yksilöllinen, ja niin on myös jokainen ympärileikkaus.
  Jaa tämä artikkeli: redditgoogle

  Ei kommentteja.


   Kellonaika on nyt Ma Kesä 14, 2021 3:26 am